Le Coquelicot

Home Accomodatie Omgeving Tarieven Links Contact
"Le Coquelicot" "De Klaproos"

"Le Coquelicot" is de naam die wij hebben gegeven aan dit heerlijke 6 persoons-vakantie huis te Lacombe, gelegen in het departement Aude in Zuid Frankrijk. U vindt hier alle rust en privacy! Dit gebied van Frankrijk is nog grotendeels ongerept en moet nog door veel Nederlandse en Belgische toeristen worden ontdekt.
De Languedoc is echter één van de juwelen van Frankrijk. Het prachtige natuurschoon met de Pyreneeën in het zuiden, de stranden in het oosten, de Montagne Noire in het noorden en de vallei van de Minervois en de Aude streek in het midden en westen van de provincie is slechts de achtergrond voor talloze historische bezienswaardigheden en uitstapjes. Het gebied leent zich voor dagtochten langs Katharenkastelen en pittoreske dorpjes. Voor de echte mountainbikers een uitdaging en voor de wandelaars een Walhalla! ( Zie vooral onze info over de Aude!)
 
Le Coquelicot - De Klaproos - Lacombe - Aude - France
 

Château de Saissac - Het kasteel van Saissac, een overblijfsel van het katharisme in het hart van de Montagne Noire, zijn de terrassen trapsgewijs geplaatst in een uitzonderlijk landschap dat aan de horizon onderbroken wordt door de bergketen van de Pyreneeën. Het kasteel werd gebouwd in de Xe eeuw, maar de ruïnes die nu nog bestaan dateren uit de XIIIe eeuw en later, toen veranderingen aangebracht werden. Het kasteel was eigendom van een machtige familie uit Saissac. Het was één van de grootste families uit Zuid-Frankrijk en dit sinds de XIe eeuw. Tijdens de kruistochten tegen de Katharen werd het kasteel in 1209 belegerd door Simon de Montfort. In 1862 was het kasteel het slachtoffer van plunderingen. Van de brucht blijven vandaag nog imposante ruïnes over die gedeeltelijk gerestaureerd zijn en verspreid zijn over drie terrassen.

Omgeving:

Voor uitstapjes kunt u naar de kust, een safaripark, de middeleeuwse stad Carcassonne, een Katharenmuseum of één van de beroemde grotten. Voor wandelingen langs watervallen en snelstromende beekjes of het rustige Canal du Midi met zijn sluisjes. Voor recreatie aan één van de meren. Voor mountainbike- en paardentochten. Afin, te veel om op te noemen. Er is voor elk wat wils. Het unieke van dit gebied is, dat het allemaal binnen uw bereik ligt, daarbij is de zon, de wijn, de Occitaanse gastvrijheid en de heerlijke keuken een fijne bijkomstigheid.
Kom en verken het land waar de Tempeliers zich wilden vestigen, waar de Katharen woonden en waar vele legenden zich hebben afgespeeld. Beklim één van de Katharen-kastelen, lepel een sorbet op een terrasje in het pittoreske Minerve, verwen u met een dagje Narbonne Plage of Gruissan waar het strand langzaam afloopt in de zee, ontrafel het enigma van de Tempeliers in Rennes-le-Château en maak een heerlijke wandeling door de ongerepte natuur van het National Park de Haute Languedoc. Het kan hier allemaal, in één vakantie...
Lac de Saint Ferréol - Revel
 

Alle informatie over het gebied de Aude vindt u op onze andere website door op onderstaande foto te klikken!
www.odeaanaude.eu

À la vôtre - Cheers - Santé !!